Окупанти “ховають” танки поміж житлових будинків Донбасу - СЦКК

Окупанти “ховають” танки поміж житлових будинків Донбасу - СЦКК

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують розміщувати танки у житлових районах населених пунктів на окупованому Донбасі.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння. Крім того, вони продовжують розміщувати бойову техніку у житловій забудові, перетворюючі мирне населення на живий щит для своєї недолугої та підступної діяльності”, - підкреслюється в повідомленні.

Так, за даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який опубліковано 18 січня, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчує, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, танки, самохідні та буксирувані артилерійські установки.

Зокрема, 16 січня безпілотник місії ОБСЄ виявив озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення, а саме, окупанти розмістили три танки (Т-72) поряд з житловими будинками у селищі Заїченко на південь від Донецька.

Крім того, 17 січня, за доступними місії ОБСЄ даними повітряного спостереження зафіксовано за межами виділених місць зберігання озброєння поблизу Мирного (на південний захід від Луганська) 20 одиниць танків (невстановленого типу), 9 самохідних і 18 буксируваних одиниць артилерії або мінометів.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала в Донецьку російський ракетний комплекс “Стріла”

“Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре наражають на небезпеку мирне населення, демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверте нехтування взятими на себе зобов’язаннями в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі”, - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-