У МЗС розповіли про плани щодо миротворців на Донбасі

У МЗС розповіли про плани щодо миротворців на Донбасі

Укрінформ
Концепція спільної миротворчої місії ООН та ОБСЄ на Донбасі вже є, однак вона ще обговорюється. МЗС сподіваються, що в ОБСЄ розуміють – дій спеціальної моніторингової місії недостатньо.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив на спільній прес-конференції з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом, передає телеканал новин "24".

Клімкін зазначив, що представники ОБСЄ підготували концепт такої спільної місії, однак "він поки що обговорюється".

Читайте також: Стало відомо про неофіційний документ щодо місії ООН та ОБСЄ на Донбасі

Міністр додав, що обговорював це питання з чинним головою ОБСЄ Мирославом Лайчаком. У МЗС України вважають важливим, що міжнародна спільнота починає усвідомлювати необхідність свого контролю.

Глава МЗС України також розповів, що в ОБСЄ вже добре обізнані з ситуацією на окупованому Донбасі і мають необхідний досвід. У МЗС України також зазначають, що організація має розуміти обмежені можливості моніторингової місії.

Читайте також: ОБСЄ пропонує створити спільну з ООН миротворчу місію на Донбасі — Клімкін

При цьому Клімкін зазначає, що "ефективність цієї опції не означає, що на неї погодиться російська сторона".

"Скоріше навпаки, як ми прекрасно знаємо, але я вважаю, що ця опція заслуговує на подальше обговорення", – наголосив він.

Тим часом представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявив, що вони не виступали з пропозицією направити на Донбас спільну місію ОБСЄ і ООН.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі (ТКГ) Мартін Сайдік, пише DW.

За його словами, ОБСЄ не озвучувала в Мінську пропозиції щодо направлення на Донбас спільної місії ОБСЄ і ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-