У чергах на виїзд з окупованого Донбасу померли двоє людей

У чергах на виїзд з окупованого Донбасу померли двоє людей

Укрінформ
На Донбасі у чергах на блокпостах померли двоє людей через складнощі, які штучно створюють окупанти.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ та їхні найманці не припиняють штучно створювати складнощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров'ю цивільного населення. На КПВВ "Станиця Луганська" та "Майорськ" в очікуванні переходу померли літні чоловік та жінка", - йдеться в повідомленні.

Так, у суботу, 5 січня, о 09.45 в сервісній зоні на КПВВ "Станиця Луганська" під час оформлення документів на перехід до підконтрольних владі України районів 65-річному чоловікові стало погано зі здоров'ям і він втратив свідомість.

Українські прикордонники негайно викликали медичного представника Червоного Хреста та карету швидкої допомоги. "На жаль, з прибуттям лікарів, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця", - зазначається в повідомленні.

Пізніше, об 11.00 на КПВВ "Майорськ", після прибуття з боку тимчасово непідконтрольної владі України території, 79-річна жінка поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибувши, співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але, на жаль, не змогли врятувати життя цієї людини.

Читайте також: Російські найманці не пустили патруль ОБСЄ до окупованого Новоазовська

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг та неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, серед яких переважно люди похилого віку, які їдуть за пенсіями та соціальними виплатами.

Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров'я та життя цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-