Російські найманці не пустили патруль ОБСЄ до окупованого Новоазовська

Російські найманці не пустили патруль ОБСЄ до окупованого Новоазовська

Укрінформ
Перешкоджання діяльності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованих територіях Донбасу набуває системного характеру.

Про це заявили в українській стороні СЦКК, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об'єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності місії", - йдеться у повідомленні.

Так, за даними щоденного звіту місії ОБСЄ, який опубліковано 4 січня, зафіксовано факти обмеження свободи пересування, заборони доступу та інші перешкоди реалізації мандату місії.

Читайте також: Окупанти ховають від спостерігачів ОБСЄ гаубиці "Жаба" й і "Гвоздика"

Зокрема, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманці російсько-окупаційних військ вчергове наказали патрулю місії залишити цей район, а на блокпості, розташованому на північному в’їзді до Новоазовська, на схід від Маріуполя, п'ятеро найманців збройних формувань Російської Федерації знову не дозволили патрулю місії проїхати до центру міста й у східному напрямку. В той же час спостерігачі місії бачили, що через блокпост без зайвих перешкод проїжджали цивільні автомобілі, зазначили в СЦКК.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил", - наголошується у повідомленні.

На переконання української сторони, перешкоджання діяльності місії ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з полю зору від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко спонукають подальше загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, раніше бойовики відмовили представникам місії ОБСЄ відвідати пункт пропуску на кордоні біля Ізвариного, про що було відзначено у щоденному звіті СММ від 31 грудня 2018 року. Крім того, у звіті місії від 28 грудня 2018 року було зафіксовано заборону проїхати до Новоазовська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-