На Донбасі окупанти захопили в полон українського військового - ЗСУ

На Донбасі окупанти захопили в полон українського військового - ЗСУ

Укрінформ
Відео з поясненнями військовослужбовця ЗСУ Андрія Качинського, який потрапив у полон на Донбасі, отримані під тиском.

Українська сторона робить все можливе для його найшвидшого повернення додому, повідомляє прес-служба 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ України.

“У зв’язку з поширенням підконтрольним російсько-окупаційним військам ЗМІ відео з поясненнями Андрія Качинського, повідомляємо наступне: так, на відео дійсно військовослужбовець нашої бригади. Ми розуміємо, що дані пояснення отримані під тиском та жодним чином не засуджуємо його за це. Більш того, підкреслюємо, що він не може нести відповідальність за свої слова”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, бригада робить все можливе для найскорішого повернення бійця додому. До процесу переговорів залучені міжнародні організації, близьким українського захисника надається всебічна підтримка.

Читайте також: Військові підтвердили зникнення бійця ЗСУ на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 грудня 2018 року зник військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ України. За цим фактом військовою прокуратурою було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на підконтрольні окупантам інформаційні ресурси повідомили про захоплення у полон українського військовослужбовця, який нібито "брав участь у спробі проникнення" на територію "ДНР" на південному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-