Сайдік та Апакан привітали новорічно-різдвяне перемир'я на Донбасі

Сайдік та Апакан привітали новорічно-різдвяне перемир'я на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік та голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан привітали введення режиму тиші в зоні бойових дій на Донбасі з 29 грудня.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Повноцінне, стійке і тривале припинення вогню вимагає видачі наказів про припинення вогню, дотримання дисципліни та забезпечення безпечного та захищеного доступу СММ ОБСЄ по всій території України відповідно до її мандату", - заявив спецпредставник ОБСЄ у ТГК.

Сайдік додав, що для новорічно-різдвяне перемир'я сторони мають вжити конкретні заходи.

Читайте також: Новорічне перемир'я на Донбасі почнеться 29 грудня

Зі свого боку, голова СММ ОБСЄ наголосив, що режим припинення вогню особливо необхідний для мінімізації ризиків для цивільного населення.

"Цей час року – це час надій і зцілення, коли сім'ї збираються разом і дарунок життя оновлюється і охоплює всіх. Вони хочуть і заслуговують на мир", - заявив Апакан.

Читайте також: Контактна група підтвердила чергове перемир'я на Донбасі

Як повідомляв Укрінформу, у четвер під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську було досягнуто домовленість щодо безстрокового припинення вогню на Донбасі в зв'язку з Новорічними та Різдвяними святами, починаючи з 00:01 годин (за київським часом) 29 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-