Кремль поширює фейк, що Україна готує хіматаку на Донбасі — Золотухін

Кремль поширює фейк, що Україна готує хіматаку на Донбасі — Золотухін

Укрінформ
Кремлівські псевдомедіа проводять дезінформаційну операцію, що нібито Україна разом з іноземними спецслужбами готують атаку з використанням хімічних речовин.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

“Вже вчора і сьогодні, з посиланням на Дениса Пушиліна (так званий глава “ДНР — ред.), поширюється фейк про те, що "іноземні розвідки, разом з ЗСУ, готують проведення операції аналогічної сирійському "кейсу "Білих шоломів". Це має означати, що буде, нібито, здійснено атаку з хімічними речовинами і сфабриковано відео постраждалих від отруйних газів, щоб звинуватити в цьому проросійських терористів”, - написав Золотухін.

За його словами, в останні чотири-п'ять днів російська сторона кристалізувала стратегію чергової дезінформаційної операції, наслідком якої може стати повномасштабна провокація Кремля, яку Сергій Лавров (міністр закордонних справ Росії) "призначив" у своєму інтерв'ю "Комсомольській правді" на "останню декаду грудня".

“Щоб розібратися у новому серіалі "кремлівуду" потрібно згадати зміст попередніх серій. Коли сирійський уряд, який підтримується Путіним, був звинувачений у застосуванні хімічної зброї проти цивільних осіб у місті Східна Гута, Кремль вигадав собі алібі, яким став прикриватися від вимог міжнародної спільноти притягти винних до відповідальності”, - зазначив Золотухін.

Тоді, підкреслює він, російські псевдомедіа поширили фейк про те, що групи волонтерів, які мають назву "Білі шоломи" та надають допомогу цивільним, були задіяні західними спецслужбами у формуванні провокації - тобто самі здійснили хімічну атаку і зняли багато фейкового відео, щоб звинуватити в цьому Росію.

Читайте також: У МІП закликали перевіряти інформацію “з-за порєбріка”

Золотухін розкриває схему, за якою зараз вибудовується дезінформація Кремля щодо України. “7-го грудня цього року, з боку т.зв. ДНР було поширено фейк про те, що ЗСУ, нібито, готується до наступу в районі Маріуполя, а також здійснює якісь маніпуляції з хімічними речовинами. Пізніше у російських онлайн-виданнях маргінального характеру (типу, "Русская весна", News Front) стали з'являтися публікації про "кейс "Білих шоломів" безвідносно України. Метою було - освіжити фейк в пам'яті читачів”, - розповідає заступник міністра інформаційної політики України.

У публікації висловлюється стурбованість щодо цієї дезінформаційної атаки кремлівських псевдомедіа і прохання до всіх, і військових, і журналістів, і громадськості, - не розслаблятися у зв'язку з можливим припиненням правового режиму воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, раніше координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук попереджав, що Росія і підконтрольні їй окупаційні війська на Донбасі можуть готувати провокацію із застосуванням хімічної зброї на непідконтрольній Україні території регіону з метою дискредитації нашої країни.

17 грудня очільник МЗС Росії Сергій Лавров дав інтерв’ю журналістці "Комсомольської правди" Дар’ї Асламовій, в якому де, зокрема, заявив, що Україна нібито готує провокацію на кордоні з Кримом і пригрозив вторгненням.

Також 5 грудня представник МЗС РФ Марія Захарова заявляла, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-