Україна перевіряє боєготовність до повномасштабного вторгнення — Турчинов

Україна перевіряє боєготовність до повномасштабного вторгнення — Турчинов

Укрінформ
Протягом чотирьох днів в Україні триває наймасштабніша перевірка готовності діяти, жити, працювати і перемагати в умовах повномасштабного військового вторгнення ворога.

Про це заявив під час тактико-спеціальних навчань підрозділів системи МВС України секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це достатньо багаточисельні і серйозні навчання, в яких узяли участь близько 1200 чоловік особового складу, було задіяно понад 100 одиниць військової та спеціальної техніки. Навчання продемонстрували високий рівень підготовки наших гвардійців, прикордонників, ДСНС, працівників Нацполіції", - заявив Турчинов.

За його словами, в навчаннях, які проводяться по всій країні, в першу чергу задіяні ЗСУ. Водночас відбувається масштабна перевірка системи цивільної оборони, готовності 25 бригад територіальної оборони, які розташовані в кожному регіоні. "Все це проводиться в межах наймасштабнішої підготовки країни в умовах воєнного стану до готовності діяти, жити, працювати і перемагати в умовах повномасштабного військового вторгнення ворога. Саме ця перевірка відбувається в усіх регіонах, а не тільки там, де оголошений воєнний стан", - підкреслив секретар РНБО.

Він також розповів, що в навчаннях беруть участь прикордонники, які разом з Нацгвардією відпрацьовують протидію вторгненню на територію України перших груп ворога. "В навчаннях беруть участь прикордонники, які разом з Нацгвардією відпрацьовують ситуацію протидії та зупинення вторгнення перших груп до підходу основних сил. Серед інших завдань – боротьба з диверсійними силами та ін. Ми повинні бути готові до повномасштабного вторгнення, і зараз це - стрестест, який проходить країна", - наголосив Турчинов.

Читайте також: Українська армія може дати відсіч будь-якій провокації агресора - Турчинов

Глава РНБО нагадав про інформаційні спекуляції навколо теми утисків свобод, що точаться у зв'язку із запровадженням воєнного стану. Він також запевнив, що надання Україні Томосу жодним чином не погіршить безпекову ситуацію в Україні, а провокаційні заяви про можливість громадянського конфлікту не мають під собою жодних підстав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-