Українська армія може дати відсіч будь-якій провокації агресора - Турчинов

Українська армія може дати відсіч будь-якій провокації агресора - Турчинов

Укрінформ
Українська армія здатна дати відсіч будь-якій провокації агресора, посівши гідне місце серед найпотужніших армій світу.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у своєму привітанні з нагоди Дня Збройних сил України, розміщеному на його сайті.

"Українці пишаються своїми лицарями-захисниками, які стали на заваді планам Кремля зруйнувати нашу країну. Завдяки кожному з вас українська армія відродилася з попелу, і нині здатна дати відсіч будь-якій провокації агресора, посівши гідне місце серед найпотужніших армій світу. Героїзм, незламність, відвага, бездоганне виконання українськими військовими свого конституційного обов’язку вже стали легендою. Бойовий досвід нашої армії вивчають провідні країни на всіх континентах", - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що мужність та відвага, проявлені воїнами Збройних сил України під час миротворчих операцій та збройного протистояння кремлівській агресії, здобули українському війську повагу і вдячність у світі.

За словами Турчинова, реформування та розвиток Збройних сил є державним пріоритетом. 

"Наше завдання, відповідно до стандартів НАТО, -  нарощувати сили та засоби, необхідні для захисту країни та відновлення її територіальної цілісності. Жодна сучасна армія не здатна перемогти без мужніх воїнів та досвідчених командирів, здатних розуміти нові завдання і забезпечити їх реалізацію. За останні роки з’явилася нова генерація професійних військовослужбовців, загартованих у битвах командирів, які примножують воєнну славу України", - підкреслив секретар РНБО. 

Він додав, що держава і надалі дбатиме про реалізацію соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних сил України.

"Схиляємо голови і віддаємо глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Наш обов'язок –  зберігаючи історичну спадщину, довічно пам'ятати мужність, героїзм, повагу до рідної землі загиблих дідів, батьків і побратимів", - наголосив Турчинов.

Українських воїнів із Днем Збройних сил України привітали також міністр оборони Степан Полторак та голова Генштабу Віктор Муженко.

Читайте також: Сьогодні відзначається День Збройних сил України

"Шановні панове генерали та адмірали, офіцери, прапорщики й мічмани, сержанти і старшини, курсанти, солдати та матроси! Дорогі ветерани та працівники Збройних сил України, співвітчизники! Вітаю всіх вас зі святом - 27-ю річницею від дня створення Збройних сил України! Пишаюся тисячами військовослужбовців, які сумлінно виконують бойові завдання, захищаючи нашу країну. Ви - краще, що має сьогоднішня Україна! Ви - наша гордість, і за кожного з вас ми боротимемося до переможного кінця", - йдеться у привітанні, розміщеному на сторінці міністра оборони у Фейсбуці.

Полторак наголосив, що цього дня, вітаючи одне одного, "ми обов'язково маємо вдячно схилити голови й пом'янути загиблих Героїв - кожен, хто віддав життя за Україну, заслуговує на вічне уславлення їхнього Подвигу!".

Зі свого боку голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко у своєму привітанні підкреслив, що "зараз кожний військовий - це зразок національного бойового духу, сили і могутності Українського народу". 

"Армія України - це єдність, професіоналізм і згуртованість! Ми маємо тільки один шлях - до перемоги над агресором. Зі святом, бойові друзі! Я пишаюсь тим, що командую найкращими воїнами у світі і вдячний за це Богу!" - написав він у Фейсбуці.

Як відомо, у четвер, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Збройні сили України", "Про оборону України", а 13 грудня - Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-