Україна має беззаперечні докази агресії російських суден у Чорному морі — ВМС

Україна має беззаперечні докази агресії російських суден у Чорному морі — ВМС

Укрінформ
Збройні сили України мають беззаперечні технічні докази агресивних дій військових суден РФ у Чорному морі.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ.

«Збройні сили України володіють повними незаперечними технічними доказами актів агресії військових суден РФ у Чорному морі... Той факт, що (система) "Дельта" використовувалась для відображення позиціонування українських суден, що зазнали атаки з боку військових суден РФ, унеможливлює будь-які інсинуації росіян з приводу порушення українськими моряками норм міжнародного морського судноплавства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформаційна система ситуаційної обізнаності "Дельта" розроблена за технологічними стандартами НАТО в тісній взаємодії з фахівціями НАТО. Система дозволяє в режимі реального часу відстежувати обстановку дружніх і ворожих сил.

Читайте також: Канада залучає G7 і НАТО до реагування на події у Керченській протоці — Фріланд

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили у Керченській протоці українські рейдовий буксир "Яни Капу", малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь". На захоплених кораблях перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

26 листопада Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-