Канада залучає G7 і НАТО до реагування на події у Керченській протоці — Фріланд

Канада залучає G7 і НАТО до реагування на події у Керченській протоці — Фріланд

Укрінформ
Канада суворо засуджує вчинені Росією агресивні дії проти українських військових у Керченській протоці.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада рішуче засуджує дії Росії проти України у Азовському морі та Керченській протоці”, — сказала Фріланд.

Вона також закликала РФ негайно звільнити захоплених українських моряків та військові судна. “Ми закликаємо Росію негайно припинити ескалацію, звільнити захоплених членів екіпажу та судна й не перешкоджати проходу крізь Керченську протоку”, — наголосила глава МЗС Канади.

“Уряд Канади однозначний у своїй підтримці України та засудженні незаконного вторгнення та анексії Росією Криму. Канада завжди буде надійним партнером народу України та продовжуватиме разом із союзниками працювати над притягненням Росії до відповідальності за її неприйнятну поведінку”, — додала Фріланд.

Вона також наголосила, що Канада перебуває у контакті із G7 та НАТО стосовно інциденту. “У неділю я мала розмову із Павлом Клімкіним, міністром закордонних справ України, й запевнила його у непохитній підтримці Канадою суверенітету України. Канада також перебуває у контакті зі своїми союзниками по НАТО й G7 з цього приводу”, — зазначила міністр.

Читайте також: Матеріали про напад у Керченській протоці долучать до позовів проти РФ - Єльченко

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-