Україна ініціювала у Мінську розведення сил під Станицею з 26 листопада

Україна ініціювала у Мінську розведення сил під Станицею з 26 листопада

Укрінформ
Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську запропонувала переформатувати політичну підгрупу і розвести військову техніку біля Станиці Луганської з 26 листопада.

Про це за результатами засідання ТКГ написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Facebook.

"Україна запропонувала переформатувати політичну групу і почати це переформатування із саморозпуску всіх так званих інституцій і "установ республік" в ОРДЛО. Україна також ініціювала розведення військової техніки по Ст. Луганській на 26 листопада, у разі виконання безпекових передумов і дотримання режиму тиші", - зазначила парламентарій.

Крім того, вона повідомила, що засідання всіх груп ТКГ українські переговорники розпочали з протесту проти псевдовиборів на Донбасі, організованих Росією і не визнаних світом.

Читайте також: Польща пропонує персональні санкції за "вибори" в ОРДЛО

"Україна вимагає негайного розпуску псевдоустанов. Українська сторона на засіданні всіх робочих груп, а також на ТКГ, зробила заяви про незаконність, нелегітимність так званих виборів, не визнання їх міжнародним співтовариством, невідповідність їх букві і духу Мінських угод, нікчемність їх результатів", - зауважила Геращенко.

Вона також додала, що підтримка РФ цих псевдовиборів відкидає Мінський процес "далеко назад", ставить під загрозу мирні переговори і дискредитує їх.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-