Україна вимагає від Росії негайно відкрити КПВВ

Україна вимагає від Росії негайно відкрити КПВВ "Золоте"

Укрінформ
Україна вимагає від Росії та її маріонеток на Донбасі негайно відкрити КПВВ "Золоте".

Про це буде йти мова на засіданні Тристоронньої контактної групи у четвер у Мінську, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Україна вимагає негайно припинити знущання над людьми на окупованих територіях, щоб вони безперешкодно могли їхати на території, підконтрольні легітимній українській владі. Ми вимагаємо негайно відкрити КПВВ "Золоте", - написала вона .

Геращенко нагадала, що Україна відкрила КПВВ "Золоте" ще 31 березня 2016 року і на його будівництво було витрачено 2 млн грн, щоденне утримання КПВВ обходиться українському бюджету ще у 10 тис. грн. Натомість Росія та її "орки", за словами першого віце-спікера, зі свого боку КПВВ не відкривають, оскільки зацікавлені в гуманітарній катастрофі на Донбасі.

Читайте також: Україна готова помилувати понад 60 злочинців в обмін на звільнення заручників ОРДЛО

"За ці роки на утримання КПВВ витрачено 10 млн грн. І ми звертаємося до наших партнерів, в т. ч. з ОБСЄ - тиснути на РФ і її маріонеток з вимогою відкриття КПВВ "Золоте", - наголосила Геращенко.

Вона також зазначила, що Україна очікує від СММ ОБСЄ, що спостережна місія працюватиме на всій території України, включно з окупованими Донбасом і Кримом.

Про це новопризначений представник України у ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Євгеній Марчук також говоритиме на засіданні у Мінську в присутності представників ОБСЄ і росіян, повідомила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-