Україна готова помилувати понад 60 злочинців в обмін на звільнення заручників ОРДЛО

Україна готова помилувати понад 60 злочинців в обмін на звільнення заручників ОРДЛО

Укрінформ
Україна готова 27 листопада забрати усіх засуджених за кримінальні злочини до початку війни на Донбасі, які перебувають в тюрмах на території ОРДЛО і хочуть відбувати покарання в Україні.

Про це заявила у четвер представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Ми пропонуємо 27 листопада забрати тих засуджених за кримінальними злочинами ще до початку війни, які знаходяться в тюрмах Донбасу і хочуть відбувати покарання в Україні", - написала вона.

За словами Геращенко, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і представники її офісу готові 27 листопада забрати цих засуджених на КПВВ, яке пропонується сьогодні визначити на засіданні гуманітарної підгрупи.

Читайте також: Україна в ТКГ вимагатиме від Росії розпустити всі фейкові "уряди" в ОРДЛО - Геращенко

 Що стосується заручників, то, як зазначила перший віце-спікер, і на засіданні ТКГ, і на засіданні гуманітарної підгрупи українські представники нагадають росіянам, що від них чекають відповіді на пропозицію віддати російських найманців, засуджених в Україні, в обмін на політв‘язнів Кремля. "Ми вже 9 місяців чекаємо цієї відповіді. І ми готові помилувати більше 60 злочинців в обмін на звільнення заручників на Донбасі. Ми готові провести черговий етап звільнення НЕГАЙНО і помилувати всіх, хто підпадає під дії мінських угод, задля звільнення НАШИХ", - наголосила Геращенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-