ЄС закликає Росію не підривати Мінські угоди “виборами” на окупованому Донбасі

ЄС закликає Росію не підривати Мінські угоди “виборами” на окупованому Донбасі

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засуджує заплановане проведення так званих "виборів" на окупованому Донбасі, які порушують міжнародне право та Мінські домовленості.

На цьому було наголошено у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський Союз засуджує заплановане проведення так званих "виборів", що було оголошено підтримуваними Росію збройними формуваннями та заплановано на 11 листопада. У випадку проведення, вони будуть ще одним кричущим порушенням міжнародного права та Мінських домовленостей і таким чином будуть розглядатися як недійсні", - йдеться у заяві.

В ЄС нагадали, що Мінські домовленості передбачають проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей в рамках українського законодавства та після встановлення належних безпекових умов, у відповідності до стандартів ОБСЄ та під моніторингом БДІПЛ.

Читайте також: Захід не визнає "виборів" на окупованому Донбасі - Волкер

"У зв’язку з цим ми закликаємо Росію використати її великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, з тим, щоб дотримуватися Мінських домовленостей, а не підривати їх", - наголосив представник ЄС в ОБСЄ.

Виконувач обов’язків заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання також заявив, що США приєднуються до інших країн у засудженні незаконних "виборів" 11 листопада.

"Ці незаконні вибори, організовані Росією, йдуть всупереч Мінським домовленостям, перешкоджають зусиллям з припинення триваючого конфлікту на сході України та не відповідають українському законодавству", - заявив він.

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на Донбасі призначила на 11 листопада так звані вибори на території ОРДЛО. Пізніше РФ офіційно заявила, що визнає результати організованих нею ж "виборів" московських маріонеткових режимів.

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Італії Ензо Моаверо Міланезі заявив у четвер, що наміри провести 11 листопада так звані вибори в окремих районах Донбасу (ОРДЛО) суперечать Мінським домовленостям, і підготовка до їх проведення має бути скасована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-