ОБСЄ не дорахувалася 11

ОБСЄ не дорахувалася 11 "Градів" і 9 гаубиць у місцях відведення в ОРДО

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ під час відвідування місць на території ОРДО, де раніше розміщувалося озброєння, встановили відсутність 11 "Градів", 8 протитанкових гармат і 9 самохідних гаубиць.

Про це повідомляється в оперативному звіті СММ ОБСЄ за 2 листопада. 

"Команда Місії відвідала райони, в яких раніше розміщувалося озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим у повідомленні щодо ефективного моніторингу і верифікації відведення важкого озброєння від 16 жовтня 2015 року, яке СММ адресувала підписантам Комплексу заходів. У непідконтрольних урядові районах Донецької області спостерігачі констатували, що і далі бракує 11 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм), 8 протитанкових гармат (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) і 9 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм)", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що 1 листопада в непідконтрольних урядові районах міні-БПЛА СММ виявив 1 бойову броньовану машину (невстановленого типу) і 1 зенітну установку (ЗУ-23) біля н. п. Довге (22 км на північний захід від Луганська), а також нові траншеї (довжиною 50 метрів) з північного сходу на південний захід між житловими будинками в Жовтому (не зафіксовані за даними повітряного спостереження станом на 9 жовтня 2018 року).

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ мусили посадити безпілотник через обстріли бойовиків — СЦКК

2 листопада команда Місії бачила 1 БТР-70 поблизу н. п. Заїченко (26 км на північний схід від Маріуполя) та 11 МТ-ЛБ (на 3 з них були встановлені зенітні установки (ЗУ-23-2) біля н. п. Первомайськ (58 км на захід від Луганська).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-