Хуг повідомив Геращенко, що його цитата в інтерв’ю Foreign Policy була помилковою

Хуг повідомив Геращенко, що його цитата в інтерв’ю Foreign Policy була помилковою

Укрінформ
Олександр Хуг наголошує, що цитата з його інтерв’ю FP була помилковою, і до інтерв'ю вже внесено зміни.

Про це написала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Отримала смс від Олександра Хуга...Добре, якшо фраза про “військову форму, яку можна купить на базарі” - це просто невдала фраза, а не позиція. Для мене, як і для мільйонів українців, очевидно, що на Донбасі - окупаційний російський режим, російська зброя, техніка, кадрові військові. Це вони допитували наших військових- заручників. Це вони керували Буком, що збив МН17. Це вони за командою Кремля ведуть справжню війну проти України, але дійсно, в перешитих шевронах”, - пише Геращенко.

Олександр Хуг наголошує, що моніторингова місія встановлює факти та звітує про них, а не робить висновки. Для нас важливо, щоб міжнародні спостерігачі працювали неупереджено і відповідально, вимагали допуску до всієї окупованої території, чітко фіксували колони, що заходять з території РФ. Ми вдячні за кожну чесну фіксацію в звітах російської новітньої радіолокаційної техніки, танків. Й очікуємо від спостерігачів коректності і точності- й в рапортах, й в формулюваннях, зазначає віце-спікер.

Читайте також: Хуг заявив, що інтерв'ю у Foreign Policy не відображало його точку зору

“Й, звичайно, всі наші партнери мають чітко розуміти, що реакція змученого війною українського суспільства на будь - яку напівправду під виглядом політкоректності - завжди буде жорсткою”, - підкреслює Ірина Геращенко.

Раніше повідомлялося, що в інтерв'ю Foreign Policy, відповідаючи на питання, якою є позиція ОБСЄ з приводу втручання РФ у події на сході України, Олександр Хуг заявив, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-