Морських прикордонників залучили до масштабних навчань в Азовському морі

Морських прикордонників залучили до масштабних навчань в Азовському морі

Фото
Укрінформ
Маріупольський загін морської охорони бере участь у комплексі маневрів, що проводяться в рамках навчань за рішенням та задумом дій командувача Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Спільно з тактичною авіацією Повітряних Сил, Танковими військами, артилерією, механізованими ротами Збройних Сил України та іншими силовими відомствами, загоном морської охорони відпрацьовується відбиття збройного нападу ворожого десанту з моря. Це й нанесення авіаційного удару по катерній десантній групі противника, й відбиття висадки морського десанту противника», - йдеться у повідомленні.

У відточенні військової майстерності в районі Білосарайської затоки поєдналися 5 штурмових літаків СУ-24, 4 гвинтокрили МИ-8, близько 10-ти новітніх танків, понад 10 гаубиць, 5 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони. Загальна кількість залученого особового складу всіх підрозділів - понад 500 військовослужбовців.

Морські прикордонники впевнено й уміло застосовують свій досвід охорони державного кордону на сході України в акваторії Азовського моря, що здобули з 2014 року в щоденній службі в умовах протидії провокаціям та відкритій агресії ворожого сусіда. Персоналом Морської охорони Держприкордонслужби удосконалено алгоритми з виявлення та відбиття збройного нападу ворога безпосередньо в морі. Командири катерів сміливо та рішуче здійснювали маневри поблизу умовного ворога, екіпажі відпрацювали стрільби зі зброї різного калібру.

«Для моряків-прикордонників, які вже понад 4 роки забезпечують охорону державного кордону на сході України, участь у спільних навчаннях не була складною чи новою. Але для того, щоб бути завжди напоготові, чітко знати й розуміти, як діятимуть твої побратими, які маневри й тактичні прийоми є найефективнішими - саме для цього й відпрацьовуються подібні заходи», - зазначив начальник штабу загону морської охорони Віктор Правда.

Читайте також: Військові навчання: бійці ООС “знищили” десант противника на Приазов’ї

Злагоджені дії повітряного, морського та сухопутного компонентів високо оцінили в штабі навчань.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомляв, що українські військові планують провести широкомасштабні навчання в Азовському морі. Він зауважив, що в Азовському морі у відповідь на агресію Росії відбувається нарощення військових компонентів. 

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-