Росія несе відповідальність за отруєння водою в Макіївці – Лоссовський

Росія несе відповідальність за отруєння водою в Макіївці – Лоссовський

Укрінформ
Росія має виконувати свої зобов’язання як держави-окупанта та не допускати гуманітарних криз, як це сталося з отруєнням десятків людей забрудненою водою в Макіївці.

На цьому наголосив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 4 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Грубі порушення прав людини та основних свобод російської окупаційної адміністрації на Донбасі та Криму не повинні зникати з виду. Росія не має права нехтувати своїми зобов’язаннями в якості держави-окупанта, вона повинна запобігати гуманітарним кризам на територіях, які вона контролює. А саме загострення гуманітарної кризи відбулося минулого тижня в окупованій Макіївці, де десятки людей отруїлися забрудненою водопровідною водою", - сказав він.

Лоссовський підкреслив, що ситуація на тимчасово окупованих територіях України і надалі повинна залишатись у центрі уваги міжнародної спільноти, "оскільки Росія продовжує відмовлятися від своєї відповідальності як держава-окупант та блокує доступ гуманітарних організацій до районів, які вона контролює".

Читайте також: "Вода Донбасу" пояснила причини отруєння водою в окупованій Макіївці

Український дипломат також подякував усім державам-учасницям ОБСЄ, які підтримали включення до порядку денного 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

Як повідомлялося, наприкінці вересня до міської лікарні окупованої Макіївки Донецької області почали надходити скарги місцевих на погане самопочуття. Постраждалі скаржилися на біль у животі, блювоту, озноб, підвищення температури. Деяких відправили до Донецька. Причиною отруєння назвали поломку або збій системи дезінфекції води в Макіївці.

За даними з відкритих джерел, кількість постраждалих становила 117 осіб, з яких 13 - діти. Всі постраждалі госпіталізовані. При цьому,  окупаційна влада приховує точну кількість постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-