Козацька воля-2018: “марунові берети” десантувалися на острів із літаків

Козацька воля-2018: “марунові берети” десантувалися на острів із літаків

Фото
Укрінформ
Черговий етап практичних дій підрозділів Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних сил України пройшов на острові Тендрівська коса.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Розпочалися практичні дії із висадки на узбережжя острова повітряного десанту з літаків Ан-26. Одними із перших десантувалися командувач ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський та його заступники. Разом з особовим складом були десантовані вантажі з важким піхотним озброєнням та боєприпасами. Зайнявши вигідну ділянку морського узбережжя, «марунові берети» забезпечили висадку морського десанту з бронетехнікою. Доставку десантно-штурмового підрозділу Чорним морем здійснювали десантні кораблі Військово-морських сил", - йдеться у повідомленні.

До відпрацювання тактичних епізодів залучалися літаки штурмової та військово-транспортної авіації Повітряних сил, підрозділи армійської авіації Сухопутних військ, Військово-морські сили та безпосередньо Десантно-штурмові війська.

Читайте також: Козацька воля-2018: ВМС провели навчання в Чорному та Азовському морях

"Перша задача, яка стояла перед комбінованим повітряним і морським десантом — це випередження противника у зайнятті вигідної ділянки морського узбережжя, після чого організувати протидію морському десанту, який висадив противник для сприяння дій наступального угруповання Сухопутних військ", — відзначив в ході навчань генерал-лейтенант Михайло Забродський. В подальшому, десантники здійснювали захоплення плацдарму та розвивали наступ при вогневій підтримці штурмової і армійської авіації, артилерійських підрозділів окремої десантно-штурмової бригади.

Контролював хід проведення навчально-бойової десантної операції начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко.

«Козацька воля — 2018»: десантування на острів та дії в якості морського десанту / Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-