Пашинський стверджує, що боєприпаси в Україні зберігаються неналежним чином

Пашинський стверджує, що боєприпаси в Україні зберігаються неналежним чином

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що в Україні боєприпаси зберігаються не за нормативами.

Про це він сказав на засіданні комітету, де заслуховували висновки експертів у кримінальному провадженні за фактом загибелі та травмування військових на Рівненському полігоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ведемо вже три роки війну за те, щоб всі боєприпаси, в тому числі міни, зберігалися належним чином. На сьогоднішній день, Юрію Віталійовичу, щоб ви знали, вони зберігаються неналежним чином, не по нормативам", - зазначив Пашинський, звертаючись до Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Він нагадав, що Комітет три роки тому проводив засідання в кабінеті голови Генштабу.

"Мені розказували про відсутність залізничних вагонів і ми виділяємо гроші, вони не витрачаються на побудову відповідним чином. Є захищені штатні сховища, вентиляція і все інше...", - додав Пашинський.

Читайте також: Міноборони будує залізобетонні "кокони" на трьох військових складах

Як повідомляв Укрінформ, на світанку 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет "Молот", в результаті чого троє бійців-контрактників загинули, дев'ятеро отримали поранення, із них троє - тяжкі. Цих військовослужбовців вертольотом доправили до Львівського військового госпіталя, хірурги якого врятували вже сотні життів учасників бойових дій на сході України.

Президент Петро Порошенко на час слідства щодо цього інциденту заборонив використання "Молотів" під час навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-