Україна особливо цінує допомогу ЗСУ з боку Британії — Муженко

Україна особливо цінує допомогу ЗСУ з боку Британії — Муженко

Фото
Укрінформ
Нарощування спроможностей ЗСУ — це основна складова стратегії стримування агресора, і Україна високо цінує допомогу міжнародних партнерів.

Про це та готовність ЗС України до будь-якого розвитку подій зазначив начальник Ген штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко під час зустрічі з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії паном Гевіном Вільямсоном, йдеться на сайті Міноборони.

"Ми особливо цінуємо допомогу з боку Великої Британії, яка надається британськими інструкторами у рамках навчально-тренувальної місії ORBITAL", — зазначив Муженко.

У свою чергу Вільямсон зауважив, що матеріально-технічна та дорадча допомога для Великої Британії не є самоціллю. "Навчаючи українців, британські інструктори багато чому самі вчаться в них. Наприклад, витривалості та реагуванню на зміну оперативної обстановки", - сказав він.

Віктор Муженко зустрівся з Гевіном Вільямсоном / Фото: Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ

Читайте також: У серпні-2014 Іловайськ вже не мав стратегічного значення - Муженко

"Я бачу речі дуже просто: Україна — суверенна держава, і її суверенітет був атакований зовні! Сам факт того, що ми надаємо Україні допомогу, і є фактором стримування. Дуже корисним є те, що ви йдете шляхом реформ, змінюючи мислення та підходи", — наголосив Вільямсон.

Сторони обговорили також напрями подальшої співпраці між Збройними Силами України та Великої Британії у багатьох сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-