На Дунаї стартували українсько-румунські навчання Riverine-2018

На Дунаї стартували українсько-румунські навчання Riverine-2018

Фото
Укрінформ
Українські та румунські військові моряки проводять на Дунаї перші спільні навчання Riverine-2018, метою яких є відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп. 

У церемонії відкриття маневрів взяли участь представники командування Військово-морських сил ЗСУ, Держприкордонслужби, Морських сил та Берегової охорони Румунії, а також органів державної влади, повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ.

"Двостороннє українсько-румунське навчання Riverine -2018 ми проводимо вперше. Воно спрямоване на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами України і Румунії, дозволить нам підтримувати стабільність у регіоні, якісно тренувати сили та запроваджувати стандарти взаємодії між військовими моряками", - зазначив заступник начальника управління бойової підготовки Командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Андрій Куриленко.

Читайте також: Rapid Trident 2018: Порошенко розповів, що відпрацюють військові

Українські й румунські військові моряки та прикордонники впродовж трьох днів відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО в складі багатонаціональних катерних тактичних груп та підвищать взаємосумісність катерів флотів та берегової охорони двох країн з питань висвітлення надводної ситуації на Дунаї, тактичного маневрування і проведення доглядових операцій.

Навчання на ділянці річки Дунай від міста Ізмаїл (Україна) до міста Бреїла (Румунія) триватимуть до 6 вересня.

“Riverine -2018” / Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-