Rapid Trident 2018: Порошенко розповів, що відпрацюють військові

Rapid Trident 2018: Порошенко розповів, що відпрацюють військові

Укрінформ
За час наймасштабніших в Україні міжнародні навчань Rapid Trident 2018 українські військові та їхні колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань бойового, логістичного та гуманітарного характеру.

Про це повідомив у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"350 одиниць техніки, 2200 військовослужбовців, 2 тижні – на Яворівському військовому полігоні стартували навчання Rapid Trident 2018. Це – наймасштабніші в Україні міжнародні навчання сухопутних підрозділів ЗСУ та інших військових формувань України, а також армійських підрозділів іноземних держав. Цьогоріч участь у навчаннях беруть 14 країн-членів НАТО та партнерів Альянсу. За час навчань українські військові та їх колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру", - написав Порошенко.

Він акцентував, що українці – мирна нація, однак ми продовжуємо зміцнювати наш військовий потенціал та професійність наших військових, оскільки поруч з нами країна-агресор, яка загрожує не лише нашій країні.

"Весь світ розуміє, що Україна сьогодні – на сторожі безпеки всього Європейського континенту", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Йованович пояснила, чому Штати беруть участь у навчаннях Rapid Trident

Як повідомляв Укрінформ, Rapid Trident 2018 є наймасштабнішими спільними сухопутними навчанням підрозділів Збройних сил України, інших військових формувань України (Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Управління Державної охорони) та військових підрозділів іноземних держав. У них беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн - партнерів НАТО, всього 14 країн, а саме: Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Також у навчаннях беруть участь військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

Навчання пройдуть з 3 по 15 вересня на Львівщині (Яворівський полігон).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-