Смерть Захарченка

Смерть Захарченка "розворушила" пропагандистів РФ на Донбасі - Міноборони

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ використовує загибель ватажка терористичного угруповання Олександра Захарченка для дискредитації українських силових структур. 

Про це заявив речник Міноборони полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Російськими пропагандистами й далі інтенсивно поширюються чутки про причетність до його загибелі українських спецслужб. Водночас на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, у т.ч. на передових позиціях з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ активізувалась робота представників пропагандистських російських засобів масової інформації з метою підготовки неправдивих та викривлених матеріалів щодо України та її Збройних сил", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: “Короля стегенець” Захарченка “провели в останню путь” під посольством РФ

За його словами, для фабрикування фейкових відеоматеріалів т.зв. військовослужбовці російських окупаційних військ здійснювали провокаційні обстріли позицій підрозділів Об'єднаний сил, координуючи свої дії з прибулими російськими знімальними групами. Сфабриковані у такий спосіб репортажі подавалися на затвердження спеціальній комісії російських пропагандистів, які прибули з Росії напередодні вбивства Захарченка.

Як повідомлялося, 31 серпня увечері в окупованому Донецьку під час вибуху в ресторані "Сепар" був смертельно поранений "глава ДНР" Олександр Захарченко. Так зване "міністерство держбезпеки"  терористів затримало 14 осіб, звинувачуючи їх у замаху, і вимагає з них "зізнання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-