Росія постачає окупантам протипіхотні міни всупереч Оттавській конвенції — МОУ

Росія постачає окупантам протипіхотні міни всупереч Оттавській конвенції — МОУ

Укрінформ
Російська Федерація всупереч міжнародним домовленостям і угодам, зокрема Оттавській конвенції, постачає окупантам на Донбас протипіхотні міни.

Про це заявив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров під час брифінгу щодо стану виконання заходів із протимінної діяльності в Україні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Велику небезпеку жителям Донбасу і військовослужбовцям, які боронять незалежність нашої держави в районі проведення ООС, несуть протипіхотні міни, які постачає Російська Федерація своїм найманцям. В першу чергу, це такі протипіхотні міни радянського виробництва як ПМН-2. Такі міни в Україні вже знищені відповідно до Оттавської конвенції і фізично їх немає. Україна має тільки учбові міни. Тобто, Російська Федерація, порушуючи вимоги всіх конвенцій, постачає бойовикам міни на територію нашої держави", - зауважив Комісаров.

Іншим прикладом постачання бойовикам збоку РФ мін і боєприпасів, за його словами, є пристрій НВУ-П "Охота", знайдений військовими саперами в районі проведення ООС.

Читайте також: Російська зброя на Донбасі: Київ заявив у Мінську про нові “протипіхотки”

"Тим самим Російська Федерація вкотре демонструє ігнорування міжнародних зобов'язань", - підкреслив Комісаров.

Як повідомлялося, за даними Міністерства оборони, внаслідок діяльності терористичних угрупувань та агресії Російської Федерації проти України близько 7 тис. кв. км. звільнених територій Донецької та Луганської областей забруднено мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-