Російська зброя на Донбасі: Київ заявив у Мінську про нові “протипіхотки”

Російська зброя на Донбасі: Київ заявив у Мінську про нові “протипіхотки”

Укрінформ
Українська сторона на засіданні ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі висловила обурення застосуванням бойовиками ОРДЛО російських неконтакних підривних пристроїв "Охота", заборонених міжнародними конвенціями.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Предметом особливого обурення українських представників стало виявлення на Донбасі мін, яких ніколи не було в Україні, – йдеться про комплект «Охота», чиє встановлення потребує високої фахової підготовки. Цей пристрій використовується всупереч усім міжнародним конвенціям щодо застосування протипіхотних мін, його дія вбиває та уражає десятки людей", - написала Оліфер.

Вона зазначила, що справжній мир на Донбасі потребує повного припинення постачань зброї, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з Росії в ОРДЛО, але нині вони тривають.

Зокрема, 8 серпня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафільмували просування на територію України автоколон російської армії, яке відбулося через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

10 серпня СММ ОБСЄ вперше зафіксувала наявність в ОРДЛО одразу 4 різних систем радіоелектронної боротьби виробництва РФ – «Леєр», «Красуха», «Биліна», «Репелент-1».

Читайте також: "Піони" розквітають і в соняхах: штаб ООС натякає на важку артилерію при загостренні

Оліфер повідомила, що ці та інші докази російської присутності в ОРДЛО українська сторона під час роботи у Мінську навела представникам РФ.

Як повідомлялося, 21 серпня у Мінську розпочалося дводенне засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Фото: Otvaga2004.mybb.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-