ОБСЄ: блокування моніторингу Росією - доказ її військової присутності на Донбасі

ОБСЄ: блокування моніторингу Росією - доказ її військової присутності на Донбасі

Укрінформ
Блокування Росією моніторингу спостерігачами ОБСЄ українсько-російського кордону на Донбасі однозначно сприймається країнами-членами організації не тільки як доказ її військової присутності, а і як небажання сприяти врегулюванню конфлікту.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук на засіданні прес-служба в рамках XIII Наради послів в МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Блокування (Росією – ред.) здійснення контролю на кордоні однозначно сприймається (країнами-членами ОБСЄ – ред.) не тільки як доказ (військової присутності Росії на Донбасі – Ред.), а й як небажання Російської Федерації рухатися до врегулювання конфлікту» , - сказав Прокопчук.

Читайте також: Місія ОБСЄ закликає розблокувати роботу пункту пропуску "Майорське" на Донбасі

У цьому сенсі він нагадав, що базові Мінські угоди від 2014 року містили окремий пункт №4 про запровадження постійного моніторингу з боку ОБСЄ на державному кордоні між Україною і Росією, а також створення безпекових зон у прилеглих до кордону районах.

«До цього часу воно залишається невиконаним. Тому мова йде не просто про розуміння (ролі Росії – ред), яке існує серед делегацій (ОБСЄ- ред.), але і про розуміння того, що це є частиною домовленостей, досягнутих з РФ, виконання яких має призводити до врегулювання на Донбасі», - зазначив постпред України.

Він констатував, що з 2014 року Україна наштовхується на постійний супротив з боку Росії у виконанні цього пункту Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-