Російські окупанти готують диверсії в тилу ООС - розвідка

Російські окупанти готують диверсії в тилу ООС - розвідка

Укрінформ
Російське окупаційне командування готує резерви для активізації розвідувально-диверсійної діяльності в тилу підрозділів Об'єднаних сил.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування готує резерви для активізації розвідувально-диверсійної діяльності в тилу підрозділів Об'єднаних сил. Зокрема, під час зборів т. зв. резервістів на базі з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російськими воєнними психологами здійснюється відбір осіб, які за моральними характеристиками схильні до скоєння терористичних акцій і диверсій проти мирного населення як на українській території, так й інших країн, у т.ч. в Росії, з метою провокування антиукраїнських настроїв та дискредитації України", - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Бойовики прицільно обстрілюють сили ООС, штаб назвав "гарячі точки"

Він зауважив, що разом із тим, у розвідувальних підрозділах та підрозділах спецпризначення противника серед рядових і сержантів, призваних з числа місцевих жителів, зростає невдоволення зневажливим ставленням до них з боку кадрових російських військовослужбовців, які отримують значно більше грошове забезпечення.

Як повідомив Мотузяник, грошове забезпечення становить понад 25 тис. руб., а у спеціальних підрозділах - 70 тис. руб.

У зв'язку з цим, зауважив речник Міноборони, "так звані місцеві все частіше намагаються уникати виконання завдань, пов'язаних із ризиком для життя, у тому числі шляхом самовільного залишення частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-