Окупанти прицільно обстрілюють сили ООС, штаб назвав

Окупанти прицільно обстрілюють сили ООС, штаб назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Українські військові зафіксували шість прицільних обстрілів з боку російсько-терористичних військ від початку доби 22 серпня.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від опівночі і станом на 9 годину ранку українськими військовими зафіксовано 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Важке озброєння ворог не застосовував, проте вів активні провокаційні обстріли з гранатометів та стрілецької зброї", - зазначив Мотузяник.

Зокрема, під прицільний вогонь потрапили підрозділи Об'єднаних сил, які обороняють Водяне, Лебединське і Павлопіль.

"Вогонь у відповідь наші бійці поки що не відкривали, ситуація залишається повністю контрольованою підрозділами Об'єднаних сил", - додав Мотузяник.

Він також зазначив, що втрат серед військовослужбовців Збройних сил України від початку цієї доби немає.

Протягом минулої доби на "луганському" фронті зафіксовано 5 збройних провокацій. За словами Мотузяника, на цьому напрямку бойовики випустили 4 міни з мінометів 120 калібру по укріпленнях сил ООС неподалік Залізного.

Також гранатомети та кулемети ворог застосовував поблизу н.п. Артема, Зайцеве, Новотошківське та Кримське. По оборонцях Кримського окупанти гатили з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку підрозділи Об’єднаних сил 19 разів потрапляли під прицільні обстріли. Загострення відбулося біля Гнутового, де ворог випустив 5 боєприпасів з міномету 120 калібру та застосував озброєння БМП.

Окрім того, оборонні укріплення наших захисників поблизу Чермалика та Авдіївки окупанти обстріляли з мінометів калібром 82 мм, випустивши 10 ворожих мін, а поблизу н.п. Гнутове, та Лебединське вели вогонь із озброєння БМП.

Читайте також: Доба в ООС: окупанти гатили з мінометів, двоє бійців поранені

Гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння окупанти застосовували по позиціям українських захисників в районі Авдіївки, Водяного, Новомихайлівки, Пісків, Павлопіля та Широкиного.

Загалом протягом минулої доби, 21 серпня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 24 прицільних обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-