Обстріл з боку українських військових патруля ОБСЄ неможливий - СЦКК

Обстріл з боку українських військових патруля ОБСЄ неможливий - СЦКК

Заява
Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявляє, що постріли поруч із патрулем СММ ОБСЄ не могли здійснити ЗС України через віддаленість від місця.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"За результатами аналізу місцевості обстріл Збройними силами України неможливий. Профіль висот ділянки місцевості та відстань позицій Збройних сил України від місця знаходження патруля СММ ОБСЄ (понад 2 км) не дозволяють вести вогонь. У свою чергу, за повідомленням оперативного звіту СММ ОБСЄ, обстріл вівся за 100-150 м на північ і північний захід від м

ісця знаходження патруля Місії, - саме на цій відстані знаходяться позиції збройних формувань Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

На думку СЦКК, вогонь зі стрілецької зброї вівся з метою компрометування Збройних сил України збройними формуваннями Російської Федерації, які не лише нехтують Мінськими домовленостями, а й демонструють ознаки відсутності будь-якої людської моралі.

Активізація у звинуваченнях Збройних сил України в недотриманні Мінських домовленостей беззаперечно пов'язана з черговим засіданням Тристоронньої контактної групи у Мінську, вважають у Центрі.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 16 серпня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на північно-східній околиці тимчасово окупованого Гольмівського (непідконтрольний урядові населений пункт, розташований за 49 км на північний схід від Донецька) потрапили під обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-