Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі

Укрінформ
Вранці 16 серпня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на північно-східній околиці тимчасово окупованого Гольмівського потрапили під обстріл.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби місії.

"Уранці 16 серпня патруль СММ у складі п’яти співробітників Місії на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці н. п. Гольмівський (непідконтрольний урядові, 49 км на північний схід від Донецька)... Троє членів патруля Місії перебували ззовні, а двоє залишалися в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом член збройних формувань і робітник КП "Компанія "Вода Донбасу" розмовляли зі спостерігачами, тоді як двоє інших озброєних членів збройних формувань (також з автоматами) та двоє робітників КП "Компанія "Вода Донбасу" сиділи в припаркованому неподалік фургоні. О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували ззовні автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а затим ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів на південно-південний схід, після чого пролунали близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 100–150 метрів на північ і північний захід. За оцінкою, у випадку двох із цих 10 пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля Місії, котрі перебували ззовні автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ООС: під Світлодарськом бойовики застосували “Гради” та 120-мм міномети

В ОБСЄ зазначили, що члени патруля СММ негайно сіли до автомобілів і покинули цей район, після чого благополучно повернулися на передову патрульну базу в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька).

Про цей інцидент СММ поінформувала групу української сторони в Спільному центрі з контролю та координації і збройні формування, а також звернулася з проханням розібратися з ним.

Фото: ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-