Колони вантажівок незаконно перетинали кордон України з РФ на Донбасі - ОБСЄ

Колони вантажівок незаконно перетинали кордон України з РФ на Донбасі - ОБСЄ

Відео
Укрінформ
Безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які посеред ночі перетинали кордон Росії з Україною в районі, де немає прикордонно-пропускних споруд.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також на Youtube каналі ОБСЄ опубліковано обрані кадри відео, знятого 7 серпня за допомогою БПЛА.

Згідно з повідомленням, 7 серпня о 22:15 БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив колону із 8 шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками, що рухалася на схід дорогою біля н. п. Чистякове (непідконтрольний урядові). Поблизу н. п. Манич (непідконтрольний урядові), що приблизно за 3,5 км від кордону між Україною та Російською Федерацією, колона повернула на схід на ґрунтову дорогу, яка проходить через кордон.

Після цього БПЛА зафіксував другу колону із 8 вантажних машин, яка рухалася в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією цією ж ґрунтовою дорогою. Дві колони проїхали одна повз одну.

Читайте також: В ОБСЄ заявляють про суттєве збільшення порушень "тиші" на Донбасі

Приблизно о 23:25 БПЛА зафіксував, як перша колона повернулася з України цією ж ґрунтовою дорогою.

За спостереженнями Місії, колона, яка рухалася в західному напрямку, продовжила рух на захід і врешті-решт зупинилася на південній околиці н. п. Хрустальний (кол. Красний Луч, непідконтрольний урядові) о 01:16 8 серпня.

Як повідомлялося, СММ ОБСЄ минулого тижня зафіксувала на 63% більше кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з позаминулим тижнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-