Шпигунський скандал в ОБСЄ: Гремінгер обіцяє вжити заходів

Шпигунський скандал в ОБСЄ: Гремінгер обіцяє вжити заходів

Укрінформ
В ОБСЄ вживатимуть заходів у зв'язку із інформацією ЗМІ про виявлені факти шпигунства у місії організації на Донбасі на користь ФСБ Росії.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер у п'ятницю, 27 липня, на прес-брифінгу у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не можу коментувати документи, які не були нам доступні. Водночас ми, звичайно ж, стурбовані будь-якою інформацією про можливу потенційну загрозу нашій безпеці. Ми ставимося до цього дуже серйозно... Так, зараз проходить дуже активна робота нашого відділу IT безпеки", - сказав генсек.

При цьому він зазначив, що у їхній організації більш детально і докладно досліджують це питання і будуть вжиті відповідні заходи. "Наразі силами моніторингової місії та секретаріату ОБСЄ здійснюється збір фактів, перевірка інформації. У разі потреби буде розпочате розслідування", - сказав Гремінгер.

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ розслідувати шпигунський скандал на Донбасі

Однак він додав, що особисто дивився репортаж німецького телеканалу про це, і вважає, що "звинувачення є дуже хиткими". "Але зрозумійте мене правильно, ми дуже серйозно ставимося до цієї ситуації", - сказав генсекретар.

Як повідомлялося, нещодавно німецький телеканал "ARD" заявив про виявлення фактів шпигунства у місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується у розслідуванні, дані передавалися ФСБ Росії. Зокрема, згадувалося про копії цифрового носія, який містить внутрішні звіти СММ, дані про комунікації заступника глави СММ Олександра Хуга та міні-досьє на членів місії.

Фото: OSCE/Jonathan Perfect

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-