Росія має право на участь в СММ ОБСЄ — генсек Гремінгер

Росія має право на участь в СММ ОБСЄ — генсек Гремінгер

Укрінформ
Російська Федерація має право на участь у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, але кожен співробітник мусить підписати Кодекс ОБСЄ, який зобов'язує відповідати належному статусу.

Про це в п'ятницю, 27 липня, у Краматорську на прес-брифінгу заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, відповідаючи на запитання про те, наскільки сьогодні необхідно, щоб на 4-му році війни в Україні діяли представники держави-агресора як спостерігачі.

"Із 44 країн-учасниць Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, з 700 спостерігачів, які працюють на місцях, 37 з них — з Російської Федерації. Така позиція місії, адже Росія є країною-учасницею і, відповідно, має право мати своє представництво тут... Всі співробітники ОБСЄ, учасники СММ повинні підписати Кодекс поведінки ОБСЄ. І цей кодекс поведінки зобов'язує їх поводитися таким чином, щоб постійно відповідати належному статусу", — сказав генсекретар.

Він підкреслив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії насамперед представляють організацію ОБСЄ, а не окремо взяту країну, вони є співробітниками міжнародної організації, і саме це визначає, як їм виконувати свої професійні обов'язки".

Читайте також: Наєв закликає генсека ОБСЄ посилити ефективність місії на Донбасі

Крім того, Гремінгер зазначив, що у своїй щоденній роботі спостерігачі додержуються дуже суворих процедур, які дотримуються певних міжнародних стандартів.

"Я хочу акцентувати тут основна увагу на тому, що кожен звіт, який створюється за результатом роботи, видається цілою командою спостерігачів", — сказав він.

При цьому додав, що було кілька випадків, коли стандарти було порушено, і місія з цього приводу вжила дисциплінарних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-