Дрон ОБСЄ знайшов 30 танків бойовиків біля Луганська

Дрон ОБСЄ знайшов 30 танків бойовиків біля Луганська

Укрінформ
Безпілотник ОБСЄ зафіксував 30 танків неподалік Луганська в непідконтрольних уряду України районах.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

"Місія продовжує здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським  меморандумом... Так, за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання в непідконтрольних урядові районах на основі даних повітряного спостереження  виявлено 30 танків (невстановленого типу) поблизу н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська)", - йдеться у звіті.

СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях порівняно з попереднім звітним періодом.

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ розслідувати шпигунський скандал на Донбасі

Крім того, місія виявила сліди обстрілу, характер яких вказує на використання касетних боєприпасів, поблизу Новотошківського Луганської області.

Команда СММ ще раз відвідала постійне місце зберігання важкого озброєння в непідконтрольному урядові районі Луганської області, розташування якого відповідає лініям відведення, і зауважила, що там і досі бракує 6 буксируваних і 3 самохідних гаубиці.

У непідконтрольному урядові районі Донецької області спостерігачі ще раз відвідали постійне місце зберігання озброєння, розташоване за межами ліній відведення, та зауважили, що там і дотепер бракує 11 танків (чотирьох Т-64 та сімох Т-72).

СММ і надалі сприяє проведенню і здійснює моніторинг ремонтних робіт і технічного обслуговування на шламонакопичувачі фенольного заводу поблизу Залізного, на залізничній станції в н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська), на водоканалі поблизу Станиці Луганської, а також на водогонах біля Новотошківського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-