Колишній бранець надав свідчення про знущання у катівнях “ЛНР”

Колишній бранець надав свідчення про знущання у катівнях “ЛНР”

Відео
Укрінформ
Співробітники СБУ, залучені до операції Об'єднаних сил, продовжують фіксувати свідчення українських бранців, незаконно ув`язнених терористами.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«До української спецслужби звернувся луганчанин, якого майже два місяці бойовики утримували в підвалах так званого "МГБ ЛНР". Правоохоронці встановили, що чоловік був затриманий у квітні 2018 року у середмісті Луганська учасниками незаконних збройних формувань. Застосовуючи до бранця заходи психологічного та фізичного тиску, терористи змушували його зізнатися у нібито зв`язках з українськими правоохоронними органами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що не отримавши необхідних «зізнань», бойовики відвезли заручника до лінії розмежування та, погрожуючи довічним ув`язненням, «заборонили» в'їзд до ОРДЛО та РФ до 2023 року.

Читайте також: Росія може використати питання українських заручників перед виборами - Геращенко

Наразі колишній в'язень терористів перебуває на підконтрольній українській владі території Луганської області.

СБУ вкотре радить громадянам утриматись від поїздок до тимчасово окупованих територій без крайньої необхідності, а у разі перебування в ОРДЛО бути обережними, щоб не потрапити до катівень бойовиків. Аби відзвітувати перед російськими кураторами у знешкодженні.

Відео: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-