Росія може використати питання українських заручників перед виборами - Геращенко

Росія може використати питання українських заручників перед виборами - Геращенко

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко констатує відсутність прогресу у питанні обміну 36 росіян на українських політв'язнів і не виключає, що Росія може використати тему звільнення українських заручників перед майбутніми виборами в Україні.

На цьому вона наголосила в інтерв'ю Укрінформу.

«Путін буде розігрувати цю карту, я не виключаю, перед виборами. Я не виключаю, що питання заручників Росія хоче так само використати і в якихось виборчих кампаніях так чи інакше, можливо, віддавши їх лояльним до Кремля кандидатам, щоб показати, що тільки вони вміють домовлятися з Кремлем, вести прямі переговори з ОРДЛО і т.д. Тобто, на жаль, долі людей використовуються дуже цинічно і брудно для торгу», - заявила Геращенко.

Вона також зазначила, що досі немає відповіді РФ на ініціативу передати РФ 36 росіян і забрати політв'язнів.

«Він (президент РФ Володимир Путін - ред.) просто так поки що не збирається віддавати. І точно не збирається на 36 їх обмінювати», наголосила вона.

Читайте також: Путін не може пояснити, чому тримає у тюрмах РФ українців-патріотів - Порошенко

Водночас вона зазначила, що, не дивлячись на «звуження вікна можливостей», Україна намагається задіяти усі можливі механізми задля звільнення українців. "Ви бачили, що останні тижні принесли, - і заяву саміту Україна-ЄС, де звучить вимога звільнення заручників; і заяву саміту НАТО, де звучить ця вимога; і заяву Парламентської Асамблеї ОБСЄ; і резолюцію ПАРЄ; і під час особистих зустрічей президентів Порошенка з колегами Макроном і Трампом ця тема піднімалася», - підкреслила перший заступник голови ВР.

Вона також наголосила, що світ зараз досить м'яко сприймає таку позицію РФ щодо звільнення заручників і нагадала, що Україна закликала інші держави бойкотувати Чемпіонат світу з футболу «доки РФ веде війну проти України, допомогає режиму Асада в Сирії».

«Натомість деякі лідери країн ЄС продемонстрували подвійні стандарти, відвідавши ЧС особисто і тим самим, навпаки, подали сигнал, що і далі можна нападати, розчленовувати, вбивати. Я розумію важливість підтримки своїх команд, але не в останню чергу вони підтримали й Путіна як господаря цього кривавого чемпіонату», - підкреслила віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-