Росія у Мінську блокує контроль кордону місією ОБСЄ - Марчук

Росія у Мінську блокує контроль кордону місією ОБСЄ - Марчук

Укрінформ
Російська сторона на засіданні безпекової підгрупи ТКГ у Мінську категорично не сприймає пропозиції України про контроль силами СММ ОБСЄ прикордонної зони неконтрольованої частини українсько-російського державного кордону.

Про це повідомив у Facebook член підгрупи з питань безпеки ТКГ Євген Марчук за результатами першої частини засідання підгрупи. 

"Як і передбачалось, перші дві години дискусії про припинення вогню пройшли в гострих взаємних звинуваченнях. До обговорення конкретних заходів не змогли приступити, оскільки російська сторона категорично не сприймає пропозиції української сторони", - написав Марчук.

Він поінформував, що українська сторона пропонує обговорення всіх складових самого процесу припинення вогню, починаючи з посиленого цілодобового контролю силами СММ ОБСЄ прикордонної зони неконтрольованої частини українсько-російського державного кордону.

"Мета одна - щоб СММ ОБСЄ фіксувала і документувала всі факти незаконних масових поставок РФ зброї і боєприпасів сепаратистам. Тобто мова йде про створення силами СММ ОБСЄ зони безпеки вздовж неконтрольованої нами частини держкордону. Ми цією пропозицією підтверджуємо ранішні узгоджені і підписані Мінські домовленості. Російська сторона категорично не погоджується з цією пропозицією, заявляючи, що вона не має відношення до припинення вогню", - зазначив Марчук.

Він зауважив, що за логікою росіян, постійні масові незаконні поставки Росією бойовикам важких озброєнь і боєприпасів, якими ведуться обстріли українських позицій, не мають відношення до проблеми припинення вогню.

"Видно по всьому, що російська сторона буде блокувати й інші українські пропозиції", - спрогнозував він.

Читайте також: У Мінську спробують домовитися про чергове перемир'я - Марчук

Як повідомляв Укрінформ, підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 27 червня намагається домовитися про припинення обстрілів по всій лінії фронту до кінця літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-