У Мінську спробують домовитися про чергове перемир'я - Марчук

У Мінську спробують домовитися про чергове перемир'я - Марчук

Укрінформ
Підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні у середу спробує домовитися про припинення обстрілів по всій лінії фронту до кінця літа.

Про це повідомив у Facebook член підгрупи з питань безпеки ТКГ Євген Марчук

"Буде спроба домовитись і, головне, відпрацювати технологію забезпечення припинення обстрілів, тобто встановлення режиму тиші по всій лінії фронту. А це 426 кілометрів. Припинити хоча б на два літніх місяці, коли жнива, канікули, відпустки... На останніх переговорах 13 червня ми в нашій Робочій групі з питань безпеки домовились, що підготуємось і попробуємо вийти на узгоджені дії, щоб досягти цієї мети", - написав Марчук. 

Він спрогнозував, що домовитися буде дуже непросто, бо  "недовіра сторін зашкалює, підстав для цього вдосталь". Марчук констатував, що технологія забезпечення реалізації домовленостей серйозно ослаблена, оскільки в грудні 2017 року під надуманим приводом Росія в односторонньому порядку вийшла із СЦКК (Спільного центру контролю і координації.

"А це означає, що найкращі домовленості без прямої участі в їх реалізації військових РФ і України, які входили до складу СЦКК, практично забезпечити дуже і дуже важко", - акцентував він.

Читайте також: Штаб ООС: за добу - 30 ворожих обстрілів, Україна втратила ще одного бійця

Марчук нагадав, що у  2016 році вдалося домовитися і 6 тижнів утримати режим тиші, коли не загинув і не був поранений. 

 "Але зараз ситуація набагато складніша. Багато нових факторів", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, на попередньому засіданні контактної групи, що відбулося 13 червня в Мінську, РФ не погодилася на жодну безпекову пропозицію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-