Росія блокує відновлення повноцінної роботи СЦКК на Донбасі - Геращенко

Росія блокує відновлення повноцінної роботи СЦКК на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Відеоконференція безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи 23 травня пройшла безрезультатно, російські представники демонструють небажання відновити нормальну роботу СЦКК.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Як тільки-но поінформували мене колеги по мінським групам, сьогодні відбулася скайп-конференція безпекової підгрупи, основним питанням якої була ескалація ситуації на Донбасі, й особливо - в районі ДФС (Донецької фільтрувальної станції - ред.). При цьому російська сторона і повністю контрольовані нею бойовики не дають гарантій безпеки навколо ДФС і проведення там ремонтних робіт. Також представники РФ демонструють повне небажання відновити нормальну роботу СЦКК. Головним завданням Центру якраз і було надання гарантій безпеки, забезпечення безпеки під час ремонтних робіт", - написала вона.

Політик також зазначила, що саме небажання дотримуватися мінських угод з боку РФ і контрольованих бойовиків призвели до серйозної ескалації і погіршення безпекової ситуації на Донбасі. 

Читайте також: Звільнення українських бранців Кремля залежить від Путіна - Геращенко

"На жаль, скайп-конференція безпекової підгрупи залишилася безрезультатною. Українська сторона апелює до СММ ОБСЄ з проханням посилити моніторинг навколо інфраструктурних об‘єктів, зокрема й ДФС. Безпекова ситуація, її загострення будуть ключовими темами в Мінську, 30 травня, під час чергової зустрічі робочих груп", - додала Геращенко.

Раніше спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Донбасу Мартін Сайдік за підсумками чергової зустрічі ТКГ у Мінську заявив, що робоча безпекова група ТКГ проведе відеоконференцію щодо ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-