Україна просить ОБСЄ перевірити дані про найманців

Україна просить ОБСЄ перевірити дані про найманців "Вагнера" на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу застерегла Росію від намірів організувати фейкові "вибори" на території тимчасово окупованих нею територій у Донецькій і Луганській областях України.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за результатами засідання ТКГ в Мінську. 

"На ТКГ українська сторона застерегла Російську Федерацію від намірів організувати (вірніше, повторити по сценарію 2014 року) фейкові "вибори" на території тимчасово окупованих нею територій у Донецькій і Луганській областях України. З нашого боку чітко наголошено, що будь-які "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у разі їх проведення Російською Федерацією, будуть нікчемними та не матимуть жодних правових наслідків. Й за це має бути відповідальність РФ", - наголосила Геращенко.

Читайте також: Геращенко хоче почути від ОБСЄ про порушення прав журналістів на Донбасі та в Криму

Також, за її словами, українська сторона, звернула увагу спеціального представника діючого голови ОБСЄ та представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка та голови Cпеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертурула Апакана на факт участі незаконних збройних формувань із так званої "Південної Осетії" у фейковому "параді" 9 травня в тимчасово окупованому Донецьку.

Українська сторона звернулася до представників ОБСЄ з наполегливим проханням дати належну оцінку цього чергового факту порушення Росією Мінських домовленостей, особливо з огляду на те, що за т. зв. "міждержавною угодою" між РФ та "Південною Осетією" (2017 р.) підрозділи "збройних сил" останньої входять до складу збройних сил Російської Федерації, сказала Геращенко.

Крім того, представники України попросили Апакана перевірити інформацію про залучення бойовиків незаконного збройного формування "ЧВК Вагнера" до збройних провокацій проти підрозділів, залучених до операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-