Запрацював порядок отримання тимчасових дозволів на мовлення в АТО

Запрацював порядок отримання тимчасових дозволів на мовлення в АТО

Укрінформ
В Україні почав діяти порядок отримання тимчасових дозволів на телерадіомовлення в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"17 квітня у виданні "Офіційний вісник" № 30 опубліковано Порядок видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу. Таким чином, після проведення державної реєстрації у Міністерстві юстиції він набув чинності", - йдеться у повідомленні.

Дозвіл на тимчасове мовлення надає право телерадіоорганізації поза конкурсом отримати право здійснювати тимчасове ефірне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу на територіях з особливим режимом мовлення, до яких належать підконтрольні державній владі території Донецької та Луганської областей, а також окремі райони Херсонської області, які визначаються згідно з вимогами абзацу 72 статті 1 закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Дозвіл на тимчасове мовлення надається на безоплатній основі зі строком дії до одного року.

Як зазначається в документі, право на отримання дозволу на тимчасове мовлення мають телерадіоорганізації, які вже здійснюють телерадіомовлення відповідно до ліцензій Національної ради (ефірне, супутникове, проводове, кабельне).

Водночас умовами надання дозволу на тимчасове мовлення є частота (канал) мовлення, місцезнаходження та потужність передавача, оператор телекомунікацій, територія розповсюдження програм, програмна концепція, визначена чинною ліцензією на мовлення, строк дії дозволу.

Читайте також: МІП: на Донеччині чекають Покровську телевежу, щоб дивитися більше українського ТБ

Порядок діє на період проведення антитерористичної операції та протягом року після її завершення, а також до деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, йдеться у документі.

Водночас наголошується, що Нацрада може анулювати дозвіл на тимчасове мовлення у разі відповідного клопотання телерадіоорганізації, відсутності мовлення відповідно до умов дозволу протягом 6 місяців, порушення норм чинного законодавства про телебачення і радіомовлення, зокрема в разі наявності закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-