Росія перевіряє на Донбасі ефективність нової зброї – розвідка

Росія перевіряє на Донбасі ефективність нової зброї – розвідка

Укрінформ
Оборонно-промисловим комплексом Російської Федерації вживаються заходи щодо прискорення модернізації бойових машин піхоти БМП-1.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк під час брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За повідомленням головного управління розвідки Міноборони України, Російська Федерація продовжує використовувати ведення бойових дій на тимчасово окупованій території Донбасу для випробовування нових та перевірки ефективності модернізованих зразків озброєння військової техніки. Зокрема, спостерігається активізація зазначеної діяльності в танкових та спеціальних підрозділах російських окупаційних військ. Крім того, оборонно-промисловим комплексом Російської Федерації вживаються заходи щодо прискорення модернізації бойових машин піхоти БМП-1, які перебувають на озброєнні так званих Першого та Другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ", -  зазначив Гуцуляк.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас спецтехніку радіоелектронної боротьби - розвідка

За його словами, передбачається оснащення БМП-1 бойовим модулем бронетранспортера БТР-82А з 30 мм гарматою 2А72.

"Першу партію модернізованих БМП -1 планують передати до вересня цього року. Не виключається, що апробацію модернізованої БМП-1 росіяни планують здійснити в бойових умовах на сході України, а також на території Сирії", - додав Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-