Сайдік розповів, про що говорили в робочих групах у Мінську

Сайдік розповів, про що говорили в робочих групах у Мінську

Укрінформ
Забезпечення перемир'я, гідних умов життя населення на сході України, а також безпеки працюючих там помічників були основними темами зустрічі Тристоронньої контактної групи (TCG) 28 лютого в Мінську.

Про це розповів спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та TCG посол Мартін Сайдік за підсумками чергового засідання, передає Укрінформ.

«При пошуку мирних рішень конфлікту на сході України однією з основних цілей TCG та її робочих груп є забезпечення безпеки та гідних умов життя для цивільного населення», - йдеться в його заяві.

Читайте також: В ООН закликали поліпшити гуманітарну ситуацію на Донбасі

На засіданні Економічної робочої групи основну увагу було приділено питанню роботи мобільної мережі Vodafone в деяких районах Донецької і Луганської областей. На запрошення TCG в нараді Робочої групи взяв участь представник Vodafone-Ukraine. Він запевнив, що компанія готова внести свій внесок у мобільний зв'язок в цих регіонах.

Крім того, учасники Економічної робочої групи обговорили питання оплати за доставку води в системи поставок «Карбонт» і «Вода Донбасу», а також погашення заборгованості перед колишніми працівниками українських залізниць в ОРДЛО. Ще однією темою було повернення вантажних вагонів до цих регіонів.

Робоча група з безпеки обговорила загальну ситуацію в зоні конфлікту, а також проблеми з дотриманням режиму припинення вогню. Сторони погодилися відвести озброєння і військовий персонал в районі станиці Луганської 5 березня 2017 року за умови повного дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також: Тристороння група готує питання про абсолютне перемир'я на Донбасі — Сайдік

Робоча група з гуманітарних питань продовжила обговорення питань, пов'язаних з обміном затриманими особами.

Політична робоча група, крім іншого, додатково обговорила Закон України «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над знов окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Сайдік також звернув увагу на нещодавні повідомлення щодо обстрілу медичних транспортних засобів та загибелі чергового медичного персоналу. Він закликав сторони суворо дотримуватися міжнародних принципів, що стосуються недоторканності медперсоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-