В ООН закликали поліпшити гуманітарну ситуацію на Донбасі

В ООН закликали поліпшити гуманітарну ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Помічник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер закликала міжнародне співтовариство вжити заходів для поліпшення гуманітарної ситуації в окупованих регіонах на сході України.

Про це вона заявила у Брюсселі, під час спільного засідання ООН і ЄС, повідомив Центр новин ООН.

"Близько 200 тис. людей живуть в постійному страху, побоюючись обстрілу. Враховуючи те, що в Україні кількість постраждалих людей похилого віку є найбільшою у світі, ми зобов'язані домагатися поліпшення ситуації", - заявила Мюллер.

Читайте також: АТО: три обстріли, окупанти били з мінометів біля Павлополя

Представник ООН розповіла членам Євросоюзу, Європейського парламенту та низки міжнародних організацій про важку гуманітарну ситуацію, в якій опинилися 4,4 млн постраждалих від конфлікту жителів східних районів України. Приблизно 3,4 млн з них потребують допомоги і захисту.

Мюллер також нагадала, що збройний конфлікт на сході України призвів до величезної кількості жертв, під час нього загинули більше 2,5 тис. мирних жителів і близько 9 тис. отримали поранення.

"В результаті бойових дій пошкоджено тисячі будинків, сотні лікарень, шкіл та об'єктів водо- та електропостачання. Багато території в зоні конфлікту усіяні мінами та боєприпасами, які  не вибухнули ", - зазначила вона.

Читайте також: Тристороння група готує питання про абсолютне перемир'я на Донбасі — Сайдік

Також через конфлікт приблизно 1,6 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. Багато з них не можуть знайти роботу і стикаються з серйозними труднощами.

У грудні гуманітарні установи системи ООН підготували План гуманітарного реагування і попросили донорів виділити на його фінансування $187 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-