КремлеЗМІ розганяють фейк про

КремлеЗМІ розганяють фейк про "окупацію Донбасу" миротворцями ООН - Тука

Укрінформ
Протягом останніх місяців російська пропаганда поширює тезу про те, що введення можливої миротворчої місії ООН на Донбас означає “окупацію” регіону.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під “круглого столу” в Укрінформі на тему “Миротворча місія ООН – можливості та ризики для безпечного миру”.

“Останні приблизно 3-4 місяці в російських ЗМІ досить часто під час різного роду політичних шоу впроваджується теза про те, що миротворча місія ООН  - це “окупація Донбасу”. Можна собі вже зараз уявити, який настрій буде панувати на тимчасово окупованих територіях Донбасу”, - сказав він.

Читайте також: Рада не пустить до миротворчої місії на Донбасі "проросійські країни" – депутат

Урядовець наголосив, що питанню ставлення місцевого населення, яке проживає на території ОРДЛО, варто приділяти велику увагу, хоча про це “в українському політикумі мало говорять”.

Поруч з цим, Тука вказав на важливість обговорення українськими політиками й питання того, як співвідноситиметься з нормами чинного українського законодавства проведення виборів на території ОРДЛО, де знаходитимуться іноземні військові у складі миротворчих сил. 

Крім того, заступник міністра підняв питання щодо ревізії деяких “провокативних” пунктів Мінських домовленостей: “В нашому вітчизняному політикумі немає єдиної позиції щодо ставлення до тих Мінських домовленостей, на яких фактично і будується ідея введення миротворців. Але сама ідея введення миротворців - це новина з точки зору Мінських домовленостей. Цього пункту у Мінських домовленостях не існує. Тобто, вже початий так званий ревізійний процес Мінських домовленостей. То чи не варто зараз скористатися цим моментом і почати коригування тих найбільш провокативних пунктів, які містяться у цих домовленостях, які можуть у будь-яку мить зірвати зсередини парламент?”.

Ще одне контроверсійне питання, яке постає у випадку розгортання миротворчої місії на Донбасі, це - виведення російського озброєння та військової техніки, яке, з огляду на завезені обсяги ОВТ, може зайняти місяці. За словами Туки, на яких підставах Росія вивозитиме цю зброю на територію РФ, “адже “их там нет”.  “Якщо вони там є, то тоді ця зброя, знайдена шахтарями, як казав Путін, у шахтах, має залишитися нам. Бо це наша зброя. Це питання досить контроверсійне. І треба починати шукати шляхи виходу з цієї ситуації”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-