Жебрівський звинуватив Донецькоблгаз у саботажі та

Жебрівський звинуватив Донецькоблгаз у саботажі та "сприянні терористам"

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський просить генпрокурора і голову СБУ дати правову оцінку діям керівництва «Донецькоблгазу». 

Обурення Жебрівського викликала ситуація, пов'язана з газопостачанням Авдіївки та семи селищ Ясинуватського району, написав він у Facebook.

"Звернувся до Генерального прокурора, керівника СБУ з проханням дати правову оцінку діям керівництва і власників облгазу", - написав він.

Зокрема, Жебрівський звинувачує ПАТ «Донецькоблгаз» у відмові подачі газу вже готовим газогоном жителям цих населених пунктів.

"На мою думку (як правника, колишнього слідчого), це - сприяння терористичним організаціям у формі саботажу", - заявив він. 

Керівник ВЦА висловив сподівання, що діям керівництва та власників ПАТ «Донецькоблгаз» офіційна правова оцінка буде дана найближчим часом.

Читайте також: Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань - Жебрівський

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня Жебрівський зазначив, що Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань.

Натомість у "Донецькоблгазі" заявляють, що їм не надано необхідних документів, щоб підприємство могло розпочати роботи, які б надали можливість мешканцям м. Авдіївки і семи прилеглих сіл Ясинуватського району користуватися газом.

У червні 2017 року поблизу Авдіївки на Донеччині в результаті ворожих обстрілів був пошкоджений газопровід, внаслідок чого близько 22 тис. місцевих мешканців залишилися без газопостачання.

18 серпня розпочалося будівництво підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки, завдяки якому можна буде подавати газ з підконтрольної Києву території в Авдіївку і в 7 прилеглих селищ (Красногорівку, Ластівчине, Орловку, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-