Росія має виконати Мінські угоди і змусити бойовиків це зробити - представник НАТО

Росія має виконати Мінські угоди і змусити бойовиків це зробити - представник НАТО

Укрінформ
НАТО закликає РФ припинити агресивні дії на сході України та імплементувати свої зобов’язання щодо "Мінська" та примусити підконтрольних їй бойовиків виконати свою частину домовленостей.

Про це заявив в коментарі журналістам голова представництва, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбувається на Сході - це конфлікт, який був розпалений Росією. Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю, фінансами, управлінням та іншими можливостями. Очевидно, що Росія це робить всупереч своїм зобов’язанням в рамках Мінських домовленостей. Мінські домовленості не імплементуються. Ми продовжуємо закликати Росію припинити агресивні дії на Сході України та імплементувати свої зобов’язанні в рамках "Мінська", а також використати свій вплив на бойовиків, щоб вони виконали свою частину домовленостей", - заявив Вінніков.

Він також вказав на те, що СММ ОБСЄ не має доступу до значної частини території Донбасу, включаючи ділянки українсько-російського кордону. "Цей кордон не контролюється Україно і це прямий наслідок російських дій",  - наголосив представник НАТО.

Читайте також: У НАТО відреагували на заяву Лаврова про Будапештський меморандум

Як повідомлялося, раніше на прес-конференції в Москві Лавров спотворив сутність Будапештського меморандуму, заявивши, що це взагалі Україна його порушила, а не Росія, яка зазіхнула на територіальну цілісність сусідньої країни. За словами очільника МЗС РФ, жодного порушення Будапештського меморандуму з боку РФ не відбулося.  Він також заявив, що Росія "зацікавлена у виконанні Мінських домовленостей в повному обсязі, що вписується в повагу територіальної цілісності України в її нинішніх межах, що склалися після референдуму в Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-