Німеччина переконуватиме Росію повернути офіцерів до СЦКК - Габріель

Німеччина переконуватиме Росію повернути офіцерів до СЦКК - Габріель

Укрінформ
Німеччина намагатиметься переконати російський уряд повернути відкликаних офіцерів із Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо переконати російський уряд, щоб Росія знову брала участь у спільній комісії (СЦКК - ред.), і важливо, щоб Україна мала прямий контакт з Росією у цьому плані. Ми хочемо переконати Росію і робити все разом з Україною, щоб відкликання російських офіцерів було скасовано і вони повернулися до складу цієї комісії», - сказав Габріель.

Читайте також: Німеччина вважає необхідністю введення миротворців ООН на Донбас

Він звернув увагу на той факт, що Росія, з одного боку, пропонує запровадити миротворчу місію ООН на Донбасі, а з іншго - відкликає своїх офіцерів з СЦКК. За словами міністра, це «символи», які не пасують один до одного.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно можливої заміни в СЦКК російських офіцерів на представників інших країн, зокрема Німеччини, Габріель зазначив, що мета комісії - забезпечити прямий зв'язок між Україною і Росією і не уникати конфліктів, а припиняти ті, що виникають.

«Заміна російських офіцерів у комісії не принесе якоїсь переваги. Тому нашою метою є повернути російських офіцерів до складу цієї групи», - сказав глава МЗС ФРН, додавши, що представники Німеччини беруть участь у складі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Читайте також: Клімкін і Габріель по-різному оцінюють надання Україні зброї зі США

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня Міністерство закордонних справ РФ заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня у зв'язку з "напруженою морально-психологічної обстановкою".

МЗС України назвали вихід Росії з СЦКК провокацією, яка значно підриває Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-